کارت مایفر چیست ؟
کارت مایفر RFID یا اساسا MIFARE مخفف شده از اصطلاح ( MIkron FARE Collection System) یک نام تجاری از شرکت NXP برای تراشه RFID پسیو است که در کارت ها، تگ ها و لیبل های RFID مورد استفاده قرار گرفته است که فاصله معمول خواندن و نوشتن روی این تراشه تا ۵ سانتیمتر است
مایفر به اندازه کافی کوچک و انعطاف پذیر است که در هر کجا قرار گیرد از کارت های پلاستیکی ، مچ بند سلیکونی و مچ بند فنری گرفته تا درون گوشی های هوشمند و به این معنی است که می تواند به مردم در انجام خیلی از کارها کمک کند . که در حال حاظر به مواردی مانند : سیستم حمل نقل مانند مترو اتوبوس، کارت های شناسایی کارمندان ، کارتهای کتابخانه، ، کارت های دانشجویی، کارتهای وفاداری، کارتهای تلفنی، گذرگاههای دسترسی به استادیوم و تلفنهای هوشمند و بسیاری از موارد دیگر می توان اشاره کرد
در مجموع و به صورت تقریبی بیش از ۱.۲ میلیارد نفر به سیستم های مبتنی بر MIFARE در بیش از ۷۰ کشور دسترسی دارند. این محصولات پایدارتر و قابل اعتماد تر از بسیاری از تکنولوژی دیگرموجود در بازار هستند که مطابق با استاندارد بین المللی ISO / IEC 14443 ساخته شده اند همچنین امروزه در بیش از ۸۰ درصد از کارتهای هوشمند ( RFID ) بدون تماس استفاده می شود.
کارت مایفر یا تراشه های آن در کجا و چه پروژه های استفاده شده است ؟
در مرکز بسیاری از پروژهای موفق موجود در جهان در زمینه شناسایی و پرداخت کارت های هوشمند بدون تماس Mifare وجود دارند که چند نمونه برای اشنایی شما عزیزان در اینجا مطرح می شود :
بلیط های حمل و نقل و بدون پرداخت پول نقد با این نوع کارت ها در بسیاری از نقاط جهان اجرا شده است مانند :
Oyster Card London، TROIKA Card Moscow، Clipper Card San Francisco
استفاده در دانشگاه های بزرگ و معتر مختلف در سطح دنیا برای ارائه بسیاری از خدمات
استفاده در بسیاری از هتل های جهان برای مسافران به عنوان کارت ورد به اتاق یا غیره
استفاده در استادیوم هایی مانند: استانبول، منچستر، مونیخ، سائو پائولو
نمونه ای از انواع تگ های و لیبل ها و کارت های RFID با تراشه مایفر :
زمان معرفی کارت مایفر :
در سال ۱۹۹۴، مایفر به عنوان اولین حافظه داخلی بدون تماس با قابلیت رمزنگاری و استاندارد ISO / IEC 14443 معرفی شد. از آن به بعد سازمان های دولتی و خصوصی در سراسر جهان از MIFARE به عنوان پایه ای برای انواع سیستم های کارت هوشمند بدون تماس استفاده می کنند.
آنچه که به عنوان یک ایده جذاب و یک پدیده ی جهانی آغاز شد. متعلق به شرکت NXP Semiconductors است، که از سال ۲۰۰۵ از فیلیپس الکترونیک جدا شد .
ISO / IEC 14443 چیست؟
یک استاندارد بین المللی مورد استفاده در کارت های هوشمند است که این کارت ها را برای شناسایی تعریف می کند و پروتکل های انتقال برای برقراری ارتباط با کارت های هوشمند را نیز تعریف میکند.
NFC یا (Near Field Communication) نیز مبتنی بر این استاندارد است که با آن نیز سازگاری دارد
شناسه منحصر به فرد (UID) چیست؟
یک رشته عددی یا HEX منحصر به فرد می باشد که به هر تراشه کارت مایفر اختصاص داده شده است
آیا می توانم UID کارت مایفر را تغییر داد ؟
UID برای کارت های MIFARE در طول تولید اختصاص داده می شود و پس از آن نمی تواند آنها را تغییر داد
انواع کارت مایفر :
کارت های مایفر شامل چهار دست می باشند :
MIFARE Ultralight, MIFARE Classic, MIFARE Plus , MIFARE DESFire
که سطوح مختلف امنیت، ظرفیت، حافظه و قابلیتهای آنها تعیین میکند که از کدام یک از آنها استفاده کنیم
مایفر اولترالات چیست ؟
Ultralight تنها داری ۵۱۲ بیت ( ۶۴ بایت) حافظه است که این میزان حافظه در ۱۶ صفحه با ظرفیت ۴ بایت بدون قابلیت رمزنگاری ارائه شده است . کارت های مبتنی بر این تراشه ها بسیار ارزان هستند که اغلب برای بلیط های یکبار مصرف استفاده می شود. ویژگی های امنیتی کارت های مایفر اولترالایت تنها شامل قفل نوشتن روی بلاک برای جلوگیری از نوشتن دوباره در آنها است (one-time- programmable (OTP) و از رمزنگاری های که در دیگر کارت های خانواده مایفر استفاده می شود در این کارت ها وجود ندارد
امروزه MIFARE Ultralight EV1 جایگزین Ultralightشده است که کاملا با تمامی سیستم های MIFARE Ultralight سازگاری دارد و تنها شامل یک امضای دیجیتالی است که نشان می دهد که تراشته ساخته شده در شرکت NXP است .
کارت مایفر کلاسیک :
کارت مایفرکلاسیک اساسا فقط یک دستگاه ذخیره سازی حافظه است که در آن حافظه به سکتورها و بلوک هایی با مکانیزم ساده امنیتی برای کنترل دسترسی تقسیم می شود. که مبتنی بر ASIC هستند و قدرت محاسباتی محدود دارند. قابلیت اطمینان بالا و هزینه کم کارت های RFID مبتنی بر این تراشه باعث شده است که به طور گسترده ای برای کیف پول الکترونیکی، کنترل دسترسی، کارت شناسایی، حمل و نقل یا خرید بلیط استادیوم مورد استفاده قرار می گیرند.
مایفر کلاسیک 1k یا MIFARE Classic 1K،که همچنین به عنوان کارت مایفر 1k نیز شناخته می شود، دارای ۱۰۲۴ بایت حافظه است که به ۱۶ سکتور (sectors) از سکتور ۰ تا سکتور ۱۵ تقسیم می شود و هر سکتور شامل ۴بلاک۱۶بایتی است. که بلاک چهارم هرسکتور پسورد آن سکتور میباشد که شامل دوکلید مختلف A و B است . هر کلید می تواند برنامه ریزی شود تا عملیات مانند خواندن، نوشتن، افزایش و غیره انجام شود.
نحوه ی تقسیم بندی حافظه کارت های مایفر 1K :
نحوه ی تقیسم بندی بلاک چهارم هر سکتور کارت Mifare به کلید های A و B و بیت های تعیین دسترسی در :
کارت مایفر پلاس (MIFARE Plus):
مایفر پلاس سطح امنیت AEAS ( که Advanced Encryption Standard یا به اختصار AES استدانداردی برای رمزنگاری دادههای دیجیتال است) استفاده می کند همچنین استفاده از این مزایا باعث ارتقا سطح کارت های مایفر کلاسیک با حداقل هزینه و وقت می شود و سیستم های سازگار با مایفر کلاسیک با استفاده از مایفر پلاس از یک ارتقا امنیتی خوب برخوردار میشوند
کارت دسفایر یا DESFire:
خانواده MIFARE DESFire از محصولات MIFARE DESFire EV1 و MIFARE DESFire EV2 تشکیل شده است که استاندارد رمزنگاری سطح بالا سه گانه DES (Data Encryption Standard ) استفاده می کند که در حافظه های 4K و 8K وجود داشته که تقسیم بندی حافظه بر خلاف مایفر های کلاسیک مطابق سلیقه و کاربری به وسیله خود کاربر تعیین می گردد این کارت ها نسبت به کارت های مایفر کلاسیک سطح امنیت بسیار بالاتری دارند .
تاریخچه کارت مایفر و خانواده مایفر :
۱۹۹۴ – تکنولوژی بدون تماس Mifare Classic 1K معرفی شد.
۱۹۹۶ – اولین استفاده از کارت مایفر 1k در طرح حمل و نقل شهر سئول
۱۹۹۷ – MIFARE PRO همراه با پروتکل Triple DES معرفی شده است.
۱۹۹۹ – MIFARE PROX با پروتکل PKI معرفی شده است.
۲۰۰۱ – MIFARE UltraLight معرفی شد.
۲۰۰۲ – MIFARE DESFire معرفی کرد، محصول مبتنی بر ریزپردازنده.
۲۰۰۴ – MIFARE DESFire SAM معرفی شده است، زیرمجموعه ایمنی امن MIFARE DESFire.
۲۰۰۶ – MIFARE DESFire EV1 مایفر دسفایر EV1 به عنوان اولین محصول برای پشتیبانی از AES 128 بیتی معرفی شد
۲۰۰۸ – مایفر پلاس (MIFARE Plus ) به عنوان جایگزینی برای MIFARE Classic بر اساس AES 128 بیتی معرفی شد
۲۰۰۸ – MIFARE Ultralight C به عنوان اولین کارت دارای ایمنی پیشرفته با استفاده از Trill DES Authentication معرفی شد
۲۰۱۰ – MIFARE SAM AV2 به عنوان کلید ذخیره سازی امن برای خوانندگان AES، Triple DES، PKI Authentication معرفی شده است.
سلام
امنیت کارت مایفر کلاسیک بالاتر می باشد یا پلاس؟
و ممنون میشوم اولویت بندی نمایید جهت امنیت بیشتر(مثلا بلاترین امنیت کارت ultralight م باشد و سپس ….)
باتشکر
سلام
سطح امنیت در خانواده کارت های مایفر از پایین به بالا شامل : کارت های مایفر اولترالات کمتری امنیت سپس کارت مایفر کلاسیک سپس کارت مایفر پلاس (MIFARE Plus) و در نهایت کارت دسفایر یا DESFire با بیشترین سطح امنیت
مطلب خیلی خوبی بود ممنون
فرکانس کاری مایفر چنده؟
۱۳.56MHZ
فرق کارت f08 و کارت s50 چیه ؟
سلام
لطفا با بخش نرم افزار تماس بگیرید